სალათები

     

1.სალათა პეკინის კომბოსტოთი და ბეკონით

 

1 პორცია 200 გ[ კკალ 441/ნხშრწყ-6,39 გ/ცხმ-38,5 გ/ცლ-10,59 გ/უჯრდს-4,55 გ]

 

პეკინის კომბოსტო - 1 კონა

ნიახური-  3 ღერო

ვაშლის ძმარი 1 ჩ.კ.

ბეკონი -4 ნაჭერი

ყველი მაგარი- 50 გ

ზეითუნის ზეთი 3 ჩ.კ.

მოხალული თხილი -50 გ

 

მომზადება:

·        პეკინის კომბოსტო -იჭრება წვრილად

·        ბეკონი  -იწვება ოქროსფერამდე და იჭრება

·        ნიახური იჭრება

·        ირევა ესენი ერთად სასალათეში

·        ყველი იხეხება მსხვილად

·        თხილი ნაწევრდება წვრილად

·        ემატება ორივე სასალათეში

·        ბოლოს ვაშლის ძმარი და ზეთი ერთმანეთში არეული

 

 

2. სალათა პამიდვრებით და ხაჭოთი

1 პორცია -300 გ[კკალ -191/ნახშრწყ -5,06 გ/ცხმ-15,9 გ/ცლ-7,73 გ/უჯრდს-0,6 გ]

 

პომიდორი-2 ც

ხაჭო (ცხიმიანი)- 3 სუფ.კ.

მწვანე ხახვი- 3 ღერო

ზეითუნის ზეთი- 5 სუფ.კ.

ხახვი -1ც

ნიორი -1 კბილი

კამა- 3-4 ღერო

მარილი გემოვნებით

წიწაკა გემოვნებით

 

მომზადება:

·        ხახვი იჭრება წვრილად

·        პომიდორი - პატარა ნაჭრებად

·        დაუმატეთ - მწვანილი,ხაჭო,ნიორი და აურიეთ

·        დაასხით ზეითუნის ზეთი

·        მარილი და წიწაკა გემოვნებით

 

 

3.სალათა  კრევეტებით

1 პორცია -150 გ[ კკალ 443 ;/ნახშრწყ.-7,31 გ/ცხმ-26 გ/ცლ- 45 გ/უჯრდს-1,38 გ]

 

კრევეტები [მოხარშული და გაციებული]- 350-400 გ

სალათის ფურცლები-150 გ

პომიდორი -100 გ

გუნჯუთის თესლი

ზირა

ნიორი -1 კბილი

მზესუმზირა(გარჩეული) ან გოგრის თესლი

გამდნარი ნაღების კარაქი -2 სუფ.კ

ზეითუნის ზეთი -1 სუფ.  კ.

მარილი და წიწაკა გემოვნებით

 

მომზადება:

·        კრევეტები გაადნეთ[შეიძლება მდუღარეს დასხმა]

·        გააცხელე ზეითუნის ზეთი მოხალე გუნჟუთი და ძირა ;დაუმატე ნიორი

·        ამ ნარევში შეწვით კრევეტები ყველა მხრიდან 1 წუთი

·        სასალათეში აურიეთ კრევეტები,სუნელები,დაჭრილი სალათის ფურცლები,პომიდორები

·        დაასხით ზეითუნის ზეთი,დააყარეთ მზესუმზირა ან გოგრის თესლი

 

4. სალათა  თინუსით და კიტრით

 

1 პორცია- 150 გ [კკალ -195/ნახშ.წყ.-8,62 გ /ცხმ-5,62 გ/ცლ-26,63 გ/უჯრედისი-1,3 გ

 

რეცეპტი:

სახლის მაიონეზი

ნიახური -2 ღერო

მწვანე ხახვი-2 ღერო

დაფქული შავი წიწაკა- 1 მწიკვი

თინუსი [კონსერვირებული სითხის გარეშე]- 2 ქილა თითო 170 გ

ახალი კიტრი- 2ც

კამა-1 კონა

მარილი

 

მომზადება :

·        კიტრი,ნიახური და სხვა მწვანილი  დაჭერით წვრილად

·        თინუსი დააქუცმაცეთ

·        ყველაფერი სასალათეში კარგად აურიეთ

 

 

5. სალათა  ქათმით და ბეკონით

1 პორცია- 200 გ [ კკალ-365/ნახშ.წყ.12,23 გ/ცხმ-17,72 გ/ცლ-39,11 გ/უჯრედისი-3,7 გ]

 

ინგერდიენტები:

·        ყვავილოვანი კომბოსტო- 250 გ

·        ქათმის ხორცი [მკერდი და ბარკლები კანის და ძვლების გარეშე] -200 გ

·        ნიახური - 1 ღერო

·        არაჟანი სქელი - 2 სუფ.კ

·        მდოგვი- 0,5  ჩ.კ.

·        გამდნარი ნაღების კარაქი  -2 სუფ.კ

·        ბეკონი- 3 ნაჭერი

·        წითელი მრგვალი ხახვი- ¼ თავი

·        ბულგარული წიწაკა -1 ც

·        სახლის მაიონეზი -2 სუფ.კ.

·        მარილი

·        შავი პილპილი

 

მომზადება:

·        ქათამი დაჭერით ,დაამარილეთ ,წიწაკა დააყარეთ და გამდნარ კარაქში შეწვით

·        შეწვით ბეკონი და დაჭერით

·        ღუმელში პერგამენტზე დაშლილი ყვავილოვანი კომბოსტო დამარილებული და პილპილ მოყრილი 15 წუთი 220 გრადუსზე; მერე გააცივეთ

·        დაჭერით ნიახური და ხახვი

·        დიდ სასალათეში ყველა ინგრედიენტი აურიეთ

·        ყვავილოვანიც ჩაამატეტ და კიდევ ერთხელ აურიეთ

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

პოეტის და პოეზიის დანიშნულება ილია ჭავჭავაძის და აკაკი წერეთლის შემოქმედებაში

"კაცია ადამიანი ?!"-ილიას რეალისტური ნაწარმოები