სალათები
1.სალათა პეკინის
კომბოსტოთი და ბეკონით
1 პორცია 200 გ[ კკალ 441/ნხშრწყ-6,39 გ/ცხმ-38,5 გ/ცლ-10,59
გ/უჯრდს-4,55 გ]
პეკინის კომბოსტო - 1 კონა
ნიახური- 3
ღერო
ვაშლის ძმარი 1 ჩ.კ.
ბეკონი -4 ნაჭერი
ყველი მაგარი- 50 გ
ზეითუნის ზეთი 3 ჩ.კ.
მოხალული თხილი -50 გ
მომზადება:
·
პეკინის კომბოსტო -იჭრება წვრილად
·
ბეკონი -იწვება
ოქროსფერამდე და იჭრება
·
ნიახური იჭრება
·
ირევა ესენი ერთად სასალათეში
·
ყველი იხეხება მსხვილად
·
თხილი ნაწევრდება წვრილად
·
ემატება ორივე სასალათეში
·
ბოლოს ვაშლის ძმარი და ზეთი ერთმანეთში არეული
2. სალათა პამიდვრებით
და ხაჭოთი
1 პორცია -300 გ[კკალ -191/ნახშრწყ -5,06 გ/ცხმ-15,9
გ/ცლ-7,73 გ/უჯრდს-0,6 გ]
პომიდორი-2 ც
ხაჭო (ცხიმიანი)- 3 სუფ.კ.
მწვანე ხახვი- 3 ღერო
ზეითუნის ზეთი- 5 სუფ.კ.
ხახვი -1ც
ნიორი -1 კბილი
კამა- 3-4 ღერო
მარილი გემოვნებით
წიწაკა გემოვნებით
მომზადება:
·
ხახვი იჭრება წვრილად
·
პომიდორი - პატარა ნაჭრებად
·
დაუმატეთ - მწვანილი,ხაჭო,ნიორი და აურიეთ
·
დაასხით ზეითუნის ზეთი
·
მარილი და წიწაკა გემოვნებით
3.სალათა კრევეტებით
1 პორცია -150 გ[ კკალ 443 ;/ნახშრწყ.-7,31 გ/ცხმ-26
გ/ცლ- 45 გ/უჯრდს-1,38 გ]
კრევეტები [მოხარშული და გაციებული]- 350-400 გ
სალათის ფურცლები-150 გ
პომიდორი -100 გ
გუნჯუთის თესლი
ზირა
ნიორი -1 კბილი
მზესუმზირა(გარჩეული) ან გოგრის თესლი
გამდნარი ნაღების კარაქი -2 სუფ.კ
ზეითუნის ზეთი -1 სუფ. კ.
მარილი და წიწაკა გემოვნებით
მომზადება:
·
კრევეტები გაადნეთ[შეიძლება მდუღარეს დასხმა]
·
გააცხელე ზეითუნის ზეთი მოხალე გუნჟუთი და ძირა ;დაუმატე
ნიორი
·
ამ ნარევში შეწვით კრევეტები ყველა მხრიდან 1 წუთი
·
სასალათეში აურიეთ კრევეტები,სუნელები,დაჭრილი სალათის
ფურცლები,პომიდორები
·
დაასხით ზეითუნის ზეთი,დააყარეთ მზესუმზირა ან გოგრის
თესლი
4. სალათა თინუსით და კიტრით
1 პორცია- 150 გ [კკალ -195/ნახშ.წყ.-8,62 გ /ცხმ-5,62
გ/ცლ-26,63 გ/უჯრედისი-1,3 გ
რეცეპტი:
სახლის მაიონეზი
ნიახური -2 ღერო
მწვანე ხახვი-2 ღერო
დაფქული შავი წიწაკა- 1 მწიკვი
თინუსი [კონსერვირებული სითხის გარეშე]- 2 ქილა თითო
170 გ
ახალი კიტრი- 2ც
კამა-1 კონა
მარილი
მომზადება :
·
კიტრი,ნიახური და სხვა მწვანილი დაჭერით წვრილად
·
თინუსი დააქუცმაცეთ
·
ყველაფერი სასალათეში კარგად აურიეთ
5. სალათა ქათმით და ბეკონით
1 პორცია- 200 გ [ კკალ-365/ნახშ.წყ.12,23 გ/ცხმ-17,72
გ/ცლ-39,11 გ/უჯრედისი-3,7 გ]
ინგერდიენტები:
·
ყვავილოვანი კომბოსტო- 250 გ
·
ქათმის ხორცი [მკერდი და ბარკლები კანის და ძვლების
გარეშე] -200 გ
·
ნიახური - 1 ღერო
·
არაჟანი სქელი - 2 სუფ.კ
·
მდოგვი- 0,5
ჩ.კ.
·
გამდნარი ნაღების კარაქი -2 სუფ.კ
·
ბეკონი- 3 ნაჭერი
·
წითელი მრგვალი ხახვი- ¼ თავი
·
ბულგარული წიწაკა -1 ც
·
სახლის მაიონეზი -2 სუფ.კ.
·
მარილი
·
შავი პილპილი
მომზადება:
·
ქათამი დაჭერით ,დაამარილეთ ,წიწაკა დააყარეთ და გამდნარ
კარაქში შეწვით
·
შეწვით ბეკონი და დაჭერით
·
ღუმელში პერგამენტზე დაშლილი ყვავილოვანი კომბოსტო დამარილებული
და პილპილ მოყრილი 15 წუთი 220 გრადუსზე; მერე გააცივეთ
·
დაჭერით ნიახური და ხახვი
·
დიდ სასალათეში ყველა ინგრედიენტი აურიეთ
·
ყვავილოვანიც ჩაამატეტ და კიდევ ერთხელ აურიეთ
Комментарии
Отправить комментарий